+40 721 556 696

Ramnicu Valcea, Romania

“Men’s Circle” – din Ubud, in Valcea

In primul rand as vrea sa iti multumesc pentru ca iti acorzi aceste minute, doar pentru tine. Timpul este cea mai de pret comoditate si faptul ca il petreci incercand sa afli si sa inveti lucruri noi este de apreciat. In acelasi timp, multumesc ca ai ales acest blog/website/articol si sper sa iti transmit ceva pozitiv la finalul acestui articol.

Daca vrei sa afli despre Ubud si viata de acolo poti citi articolul Roxanei aici. Nu as putea sa o pun in cuvinte mai bine decat o face ea. Cat despre experienta mea din ultima luna, a fost cel putin transformationala. Am invatat ca se poate si altfel. As putea sa va povestesc despre lucrurile practice pe care le-am invatat si practicat, cate putin din fiecare, TCM ( Traditional Chinese Medicine ), Qigong, Group Therapy, Yoga, Conscious Groups, Kirtane, Ecstatic Dance, s.a.m.d sau as putea sa va povestesc despre lucrurile teoretice sau mai bine zis, holistice, pe care nu doar ca le-am practicat,  dar le-am simtit si m-au schimbat. As vrea sa dau mai departe aceste experiente si sa va ajut si pe voi, asa cum pe mine m-au ajutat niste oameni tare grozavi. Peter CaugheyRobin Seeger si programul lui, si cativa alti localnici care probabil nu au website sau facebook 🙂

 

Ce este si ce inseamna “Men’s Circle” ?

“Men’s Circle” reprezinta un grup de bărbați care se întâlnesc regulat pentru a se îmbunătăți ca indivizi.

Nu este un grup spiritual, deși lucrurile spirituale cu siguranță pot avea loc. Nu este un grup de terapie, chiar dacă beneficiile terapeutice apar pentru toți cei care participă. Nu este un grup de auto-ajutor, chiar dacă persoanele în cauză primesc ajutor.

Este pur și simplu un grup în care bărbații sunt capabili să vindece părți din psihicul lor și să devină mai ascuțiți, mai înțelepți și mai bine echilibrati ca oameni.

 

Care este scopul de a face parte dintr-un astfel de grup?

Una dintre cele mai comune întrebări pe care mi le pun oamenii din afara comunității, „De ce?” (Care este apoi urmată rapid de „Ce faci acolo?”).

Fiecare om intră într-un grup de bărbați cu o altă intenție.

Unii bărbați vin în căutarea de sprijin pentru că se află într-un moment dur în viața lor și vor să se simtă văzuți și susținuți. Unii bărbați vin la un grup de bărbați pentru că știu că au o rană nevindecata, legata de parinti sau parinte (de exemplu, de la un tată absent în copilărie) și vor să vindece această rană, angajându-se cu alți bărbați in subiecte sanatoase si productive. Alți bărbați vin într-un grup de bărbați pentru că sunt obosiți de viața lupului singuratic și vor să se implice într-un mod mai profund cu comunitatea / prietenia.

Deși fiecare om vine cu un set diferit de intenții, beneficiile vindecătoare de a fi într-un grup de bărbați obișnuit sunt destul de previzibile și consecvente.

Mulți bărbați experimentează vindecarea relatiei cu tații lor, în relația cu bărbații în general și în relația cu ei înșiși. De asemenea, este obișnuit ca bărbații să devină iluminați și inspirați în viața lor, să își asume aspirații mai mari sau să ia în sfârșit o decizie dificila (ex. Lăsând o relație abuzivă sau schimbând traseele de carieră).

 

Cu ce m-a ajutat pe mine participarea la un astfel de grup?

În timp ce am experimentat toate beneficiile menționate mai sus (creșterea focului interior și a motivatiei în viața mea, având mai multa incredere in mine si alti oameni, etc.), cel mai mare beneficiu pe care l-am obținut din experiența mea într-un grup de bărbați a fost sa incep sa am incredere din nou in oameni, sa nu ma simt singurul “nebun” crezand ca doar eu vad lucrurile intr-un anumit fel, sa realizez ca majoritatea, oricat de duri vrem sa fim sau parem, tot ce ne dorim este sa fim auziti, ascultati si iubiti.

La prima sedinta am fost foarte critic, in sinea mea, vizavi de multi dintre baietii din cerc urmand “programul” inserat de societatea de acasa. Ca si concluzie, mi-am dat seama ca de fapt asa sunt eu, foarte critic, cu toata lumea din jurul meu. Pentru ca asa am fost crescut. Drept urmare, “programul” cu care venisem de acasa ma conducea. Fie ca ne dam seama sau nu, fie ca acceptam acest adevar, suntem condusi de un program colectiv, impus in mod inconstient de catre societatea din jurul nostru si asta se intampla cu foarte mare usurinta atunci cand nu suntem constienti de asta.

In scurt timp, dupa cateva sedinte mi-am dat seama ca aceste prejudecati vizavi de felul in care cineva este imbracat, aranjat si vorbeste sunt total eronate. Fiecare individ pe care l-am cunoscut la aceste sedinte mi-a demonstrat ca are ceva unic, din care sa invat, fie ca era vorba despre mine sau nu. Fiecare individ era un geniu in felul sau, cu experiente unica in viata, cu traume diferite sau opinii diferite, insa fiecare avea ceva de dat mai departe.

Pot spune ca intr-o luna de zile si cateva sedinte de “Group therapy” mi-au schimbat foarte multe pareri si modul in care vad anumite lucruri. Pot spune ca mi-am promis sa nu mai fiu la fel de critic si cinic, sa mai multa incredere in omenie si ca nu sunt cu nimic mai grozav decat restul. Sunt mai umil, mai ascultator si mai empatic. Sedintele m-au ajutat de asemenea, sa-mi descopar si alte “programe” ascunse in subconstient care ma tineau in loc ( si poate inca o fac ) iar acum pot sa lucrez la ele.

Nu o sa te vindeci complet, garantat insa cu siguranta, te vor ajuta cu ceva. Fie ca doar asculti si nu impartasesti niciodata, fie ca ai avut doar o zi/saptamana proasta la job, alaturandu-te unui grup, care te va intelege 100% si nu te va judeca niciodata, o sa te ajute in timp, sa iti imbunatatesti modul in care privesti aceste aspecte ale vietii.

 

Cum poti participa si tu?

Voi gazdui in mod gratuit la AhamtaYoga Studio, saptamanal, un “Men’s circle”. In fiecare zi de Miercuri la ora 20:00. Urmareste-ma pe Facebook pentru a fi sigur ca nu ratezi vreun update legat de orar.

In fiecare Miercuri de la 20:00

Care sunt principiile grupului?

Principiile si regulile grupului sunt concepute pentru a oferi tuturor o zona sigura si relaxata. Te rog sa le citesti cu atentie.

  1. Sunt de acord sa fiu punctual
  2. Sunt de acord sa respect timpul alocat fiecaruia si sa nu il depasesc pe al meu
  3. Sunt de acord sa pastrez confidentialitatea lucrurilor spuse in grup
  4. Sunt de acord sa nu folosesc substante ilicite in timpul si inaintea sesiunii
  5. Sunt de acord sa respect “fratii” din grup si sa nu judec pe nimeni
  6. Sunt de acord sa nu dau sfaturi sau sa incerc “sa repar” pe cineva
  7. Sunt de acord sa ma concentrez in jurul afirmatiilor de tip “Eu”