+40 721 556 696

Ramnicu Valcea, Romania

Ahamtayoga.com

Meditatie globala – 4/5 aprilie 2020

Meditatie globala – 4/5 aprilie 2020

Bun gasit,

vin cu o propunere pentru data de 5 aprilie, dimineata, inaintea Soarelui sa meditam impreuna, pentru activarea constiintei globale, sa facem impreuna o magie sa se intample!

Initiativa aceasta este propusa in intreaga lume si se va desfasura peste tot, in acelasi timp

(adaptat fusului orar al fiecarei tari) .

”Meditatia globala” are efecte la nivelul intregii societati

La baza meditatiilor de acest gen stau studii relevante care au confirmat ca meditatia realizata in grup, aduce beneficii la nivel social. Doua dintre aceste studii pot fi accesate aici si aici . 

Sa iti spun mai multe despre meditatia din 4|5 aprilie: intentia colectiva pe care o vom avea este aceea de a inlatura toate fricile si zgomotul, efectele si dezechilibrele pe care ”virusul izolarii”-covid le-a adus asupra societatii in ultimele luni.

Esti parte din Univers, Universul esti Tu

Efectul acestui tip de meditatie este dat de numarul de persoane care formeaza blocul de energie care sa vindece la nivel mondial . Cu cat suntem mai multi care avem aceeasi intentie sincera pe care sa o adresam Universului in acelasi timp, cu atat mai rapid se intampla schimbarile benefice. Cum iti suna asta? Sa stii ca esti parte atat de importanta din ceva inimaginabil de mare? Cum ti se pare sa ai aceasta oportunitate de a face o diferenta cu adevarat? Cum te simti cand te gandesti ca e un lucru care chiar sta in puterile tale si pe care il poti materializa foarte rapid, foarte usor?

Momentul 4|5 aprilie este ales pentru valenta energetica imensa pe care o are, mai multe despre aceasta conjunctie si cum a ”influentat” istoria, vei gasi aici 

Ora la care se incepe aceasta meditatie de masa este ora 5:45 (ora Romaniei), iar pentru alte parti ale lumii poti verifica aici

Ce ai de facut: 

  1. Este recomandata o durata de 20 de minute dedicata acestei meditatii
  2. Te asezi in meditatie cat mai calm si relaxat, ajutandu-te de o respiratie cat mai profunda, abdominala.
  3. Stabilesti intentia pentru meditatie. Poti folosi o afirmatie, poti sa iti formulezi propria ta idee despre cum iti doresti ca prin aceasta meditatie sa ajuti intreg globul sa scape de corvoada epidemiei acestui virus, iar toate efectele lui sa fie eliminate, pentru binele intregii lumi.
  4. Cu ochii inchisi, vizualizezi o lumina stralucitoare, un Soare puternic ale carui raze imbratiseaza intreg Universul. Aceasta lumina puternica intra in sistemul nostru solar si imbratiseaza toate fiintele vii de pe aceasta planeta, patrunde in corpul tau, iar de aici ajunge pana in centrul Pamantului.
  5. Vizualizezi cum lumina aceasta vindeca toate fiintele aflate acum in impas, cum inlatura orice frica pe care epidemia a creat-o, cum echilibrul si calmul este restabilit.
  6. Vizualizezi cum toate evenimentele din aceasta lume si din aceasta perioada isi vor schimba cursul in cel mai pozitiv mod posibil, benefic pentru umanitate. Epidemii, razboaie, forme de dominatie, lipsa de umanitate, etc. sunt eliminate. Vizualizezi o lumina stralucitoare (alba,aurie,roz, mov) care vindeca toate inegalitatile existente, care aduce iubire si abundenta intregii umanitati.
  7. Vizualizeaza un nou ciclu cosmic plin de Lumina, Iubire, Conexiune a tuturor fiintelor care exista pe acest pamant.

Meditatia globala 

*Este o meditatie pe care sa o faci exact asa cum simti, pasii de mai sus sunt doar un ghid de ansamblu, dar singurul si cel mai important lucru este intentia pe care o ai si dedicarea ta in intregul proces.  Nu ai nevoie de ghidaj, experienta, absolut nimic..tu esti suficient!

*Nu te ingrijora daca apar si alte ganduri, tu intoarce-te de fiecare data la intentia ta. Meditezi cu un scop maret 🙂

*Daca ai nevoie, poti folosi un fundal sonor armonios,  poti porni un betisor parfumat, sau poti face aromaterapie in timpul acestei meditatii, cu esentele tale preferate.

*Incearca sa limitezi totusi cat de mult poti orice forma de distragere care poate interveni in timpul celor 20 de minute.

*Pozitia sa iti fie cat mai comoda, nu te ingrijora daca faci meditatia pe scaun, pe salteluta de yoga, fotoliu sau pat, atata timp cat nu stai in shavasana :)). Foloseste una dintre pozitiile de meditatie clasice, cea cu care tu esti deja obisnuit. Important este ritmul de respiratie, cat mai calm si profund. Ca si cum lasi intreaga ta fiinta sa respire acest Univers pentru a-i restabili echilibrul natural 🙂

*Stiu, poate fi o provocare ora la care se intampla, dar in practicile yogine, acesta chiar este considerat cel mai bun moment pentru meditatie – intervalul 3:00-5:00, pot spune ca suntem norocosi cu acest fus orar 🙂 .

Aici este un video pentru acest eveniment, iar daca vei dori sa ”iti inregistrezi” prezenta si online, poti face asta pe site-ul celor de la  Global Meditation

 

In incheiere, iti las aici mantra de fundal pe care am scris aceasta postare, poate iti va fi sursa de inspiratie:

”Lokah-Samastah-Sukhino-Bhavantu”

”Fie ca toate fiintele sa fie libere si fericite, iar gandurile, cuvintele si actiunile mele sa contribuie la fericirea si libertatea tuturor fiintelor”

Namaste

 

Roxana Dumitrescu

Numele meu este Roxana , sunt practicant si instructor Yoga si pasionata de tot ceea ce presupune un stil de viata activ si sanatos.

No Comments

Your comment...NameE-mail

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.